Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 21:50

Μαθητές καθάρισαν την παραλία Αϊ - Λαγούδη στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Την κεντρική παραλία του Αϊ - Λαγούδη Κυπαρισσίας καθάρισαν χθες το πρωί οι μαθητές από τα τμήματα της Δ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Συνοδεία των δασκάλων τους που προηγουμένως είχαν φροντίσει να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά για το περιβάλλον και την προστασία του, οι μαθητές, εξοπλισμένοι με γάντια, σακούλες σκουπιδιών μα πάνω από όλα με όρεξη και πολλή θέληση, απάλλαξαν την παραλία από πολλά σκουπίδια κάνοντάς την πιο καθαρή για όσους την επισκεφθούν το επόμενο διάστημα.

Από τους εκπαιδευτικούς, ο δάσκαλος Δημήτρης Ρόδας επισήμανε: "Σήμερα (σ.σ. χθες) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναλάβαμε μια πρωτοβουλία να καθαρίσουμε την παραλία της Κυπαρισσίας. Τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμό και νομίζω πως έγινε μια καλή δουλειά. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι προσέχουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, γιατί όσο καθαρός είναι ο τόπος που μένουμε τόσο πιο πολύ μπορούμε να τον χαρούμε ".

Η δασκάλα Σταυρούλα Σκανδάλη τόνισε: "Είχε προηγηθεί συζήτηση στην τάξη μας κατά την διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, αλλά και διαθεματικά όσον αφορά το περιβάλλον. Στόχος της επίσκεψής μας αυτής είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και η θεσμοθέτηση δραστικών μέτρων για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Τα παιδιά το χάρηκαν και εκτός από παιχνίδι είναι ένας βιωματικός τρόπος εκμάθησης. Καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον και αυτό που έχουμε τονίσει στους μαθητές είναι ότι η ανθρωπότητα δεν προσδιορίζεται μόνο από όσα δημιουργεί αλλά και από όσα δεν πρέπει να καταστρέφει ".

Από τους μαθητές, η Θεοδώρα Χρονοπούλου μας είπε με πολύ κέφι ότι πήγαν μαζί με τους δασκάλους τους -οι οποίοι, τόνισε, είναι πολύ καλοί- να καθαρίσουν την παραλία από τα σκουπίδια για να είναι καθαρή αλλά και για να παίξουν. "Ευχαριστηθήκαμε και ελπίζουμε να έρθουμε και άλλη φορά" σημείωσε.

Η Νικολέτα Παππά επισήμανε πως πήγαν να καθαρίσουν το περιβάλλον από τα βρώμικα σκουπίδια και αυτό άρεσε σε όλα τα παιδιά και πρόσθεσε πως μάζεψαν σκουπίδια, μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Κ.Μπ.