Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 16:01

Αγιασμός στον περιβαλλοντικό σταθμό του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ"

Γράφτηκε από τον
Αγιασμός στον περιβαλλοντικό σταθμό του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ"

Τον περιβαλλοντικό σταθμό του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ" στον σιδηροδρομικό σταθμό στον Αϊ-Γιαννάκη άγιασε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος με την έναρξη της λειτουργίας του για την νέα σεζόν, ενώ χθες ο σταθμός δέχθηκε και τους πρώτους επισκέπτες του που ήταν η δεύτερη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων.

Με την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα - καρέτα να ξεκινά αυτές τις μέρες, τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ" έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή από διάφορες χώρες και είναι έτοιμοι για τη νέα σεζόν ωοτοκίας, αλλά και για τον κύκλο ξεναγήσεων στον περιβαλλοντικό τους σταθμό. 

Ο κ. Χρυσόστομος αφού τέλεσε τον αγιασμό έδωσε και τις ευχές του, υπογραμμίζοντας την σημασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του προγράμματος του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ" για την Πελοπόννησο, Παναγιώτα Θεοδώρου, σε δηλώσεις της σημείωσε: «Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος, έχουν έρθει οι πρώτοι εθελοντές και ήδη είμαστε μια δυναμική ομάδα 10 ανθρώπων. Μας επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων και με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, έκανε αγιασμό για να ξεκινήσουμε με την ευχή του, με την ελπίδα να έχουμε μια καλή σεζόν, μια ήρεμη σεζόν και να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας για ακόμη μια χρονιά το έργο μας. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου καθημερινά θα έχουμε σχολεία και είναι ένα έργο που με μεγάλη  χαρά κάνουμε, καθώς στόχος μας είναι οι νέες γενιές, αυτές είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Τα παιδιά εδώ κάνουν χειροτεχνίες, περιβαλλοντικά παιχνίδια στην παραλία, παίρνουν ενημέρωση στο σταθμό για το έργο μας στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας και για το τι μπορούν να κάνουν τα ίδια γι' αυτό».  

Καταλήγοντας επισήμανε πως από μέρα σε μέρα αναμένεται και η πρώτη φωλιά - με τη Ζάκυνθο φέτος να έχει την πρωτιά.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, η Ελένη Τσαγκάρη ανέφερε: «Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα, τους άρεσε πολύ ο χώρος, ζωγράφισαν, έπαιξαν, πέρασαν πολύ όμορφα, έμαθαν πολλά πράγματα για τη χελώνα καρέτα - καρέτα. Οι κοπέλες ήταν πολύ ευγενικές και φιλόξενες και μας ξενάγησαν στους χώρους. Είναι μια πολύ ωραία εκδρομή και καλό είναι όλα τα σχολεία να επισκεφθούν το χώρο αυτό». Και η Ελευθερία Σαλάτα συμπλήρωσε πως είναι μια βιωματική μάθηση που είναι ό,τι καλύτερο. Και για την περιοχή, συμπλήρωσε, είναι διαφήμιση αυτό το μέρος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER