Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 21:41

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Γράφτηκε από την

Με πορεία διαμαρτυρίας για την έλλειψη μέσων μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο, ξεκίνησε πρώτη μέρα σήμερα το σχολικό έτος στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

 

Οι μαθητές μαζί με τον σύλλογο γονέων του σχολείου, κινήθηκαν στους δρόμους του Ναυπλίου και κατέληξαν έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Κοδέλα, με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Αναστάσιο Χειβιδόπουλο. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη ψήφισμα και τον ενημέρωσαν ότι με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, αν δεν λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης, κανείς μαθητής δεν θα κινηθεί με ίδια μέσα και θα βρίσκονται κάθε μέρα στον δρόμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι διαγωνισμοί για τα δρομολόγια που αφορούν το μουσικό σχολείο βγήκαν τρεις φορές άγονοι γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από αναδόχους. Για τα υπόλοιπα σχολικά δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, με δηλώσεις του ανέφερε ότι για τυπικούς λόγους σήμερα δεν έγινε η μεταφορά των μαθητών, αλλά από αύριο θα ξεκινήσει κανονικά, πλην ελαχίστων άγονων δρομολογίων, μεταξύ αυτών και του μουσικού σχολείου, για τα οποία εκτίμησε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, από τη Σπάρτη όπου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, για τον σχολικό αγιασμό, αναφερόμενος στο ζήτημα της σχολικής μεταφοράς, ανακοίνωσε ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα 20 χλμ δεν αποτελούν πλέον κριτήριο της σχολικής μεταφοράς, κι έτσι λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών των μουσικών σχολείων.

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στα δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών με ταξί στη Λακωνία, ήταν ιδιαίτερα καυστικός και τόνισε: «Δεν αξίζει για τους ανθρώπους μας, για την πόλη μας, για την Περιφέρειά μας τέτοια μικρόψυχη συμπεριφορά. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι πρέπει πάνω απ' όλα να κρατήσουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας. Η κοινωνική μας αλληλεγγύη, η κοινωνική μας συνοχή δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο στόχαστρο οποιονδήποτε ιδιοτελών ζητημάτων. Τους καλώ άμεσα να ανταποκριθούν σε αυτό το χρέος που έχουν προς τα νέα παιδιά. Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μην τύχουν της χαράς που τους δίνει η τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, να μην είναι στα σχολεία τους και να χαίρονται μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Περιμένω μέχρι τη Δευτέρα να το έχουν λήξει οριστικά και αμετάκλητα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: argolikeseidhseis.gr