Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 13:47

Παρουσίαση βιβλίου της Κωνσταντίνας Σχίζα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου της ΠΕΕΚΠΕ και το ΚΠΕ Καλαμάτας οργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Σχίζα «Συστημική Σκέψη και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: ένα διδακτικό μοντέλο που οικοδομεί την κριτική σκέψη και τη σχέση με τον “άλλον”.
«…σκύβοντας πάνω στις σελίδες του βιβλίου αυτού θα γίνεις συμμέτοχος σκέψεων, ιδεών και εμπειριών για μια «Εκπαιδευτική Δράση» που, όπως και αν την ονομάσουμε-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα ή Εκπαίδευση για την Πραγματικότητα – έχει βαθιά ανατρεπτικό χαρακτήρα. Ανατρέπει την κατάτμηση του ενιαίου του κόσμου μας και τη «λογική του εξήγηση» και στη θέση του βάζει τη συνολική του θέαση και την «κριτική του ερμηνεία».  Ανατρέπει τη «δασκαλοκεντρική» πρακτική, τη «μετωπική» διδασκαλία, το Διδακτικό Υλισμό και τις «Ακαδημαϊκού» τύπου θεωρίες για τη μάθηση και στη θέση τους βάζει τη συμμετοχική, συνεργατική, διαλογική, βιωματική, «ομαδοκεντρική» διδασκαλία-μάθηση και τις κοινωνικές και κοινωνιογνωστικές θεωρίες για το φαινόμενο της Αγωγής. Ανατρέπει το διαχωρισμό της επιστήμης από την κοινωνία και στη θέση του βάζει τη σύζευξη της επιστήμης με τις αξίες, της εκπαιδευτικής πραγματικότητας με την κοινωνική πραγματικότητα, με τους θεσμούς, τα πρόσωπα και τις ιδέες. Ανατρέπει το μύθο της απεριόριστης παραγωγής και της κοινωνίας της αφθονίας όχι για να βάλει στη θέση του τη «βιωσιμότητα» όρο που έχει οικονομικές ή οικολογικές αναφορές, αλλά τη «συμβίωση» όρο που έχει αναφορές κοινωνικές και πολιτικές. …»
Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι οι:
Κώστας Χρυσαφίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαίδευσης, Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας,
Αρτέμης Αθανασάκης, Δρ. Περβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 
Ρούλα Γεωργακοπούλου, Δημοσιογράφος,
Τρισεύγενη Πουλοπούλου, Διευθύντρια Μουσικού Σχολείου, Πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου και
θα συμμετέχουν Μαθητές και Μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η Παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00 – 19:30 στο ΚΠΕ Καλαμάτας και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Η Πρόεδρος                                                      Η  Γραμματέας
Τρισεύγενη Πουλοπούλου                               Δέσποινα Ζαραβέλα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER