Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 18:06

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών: Οι αριστούχοι μιλούν για τα όνειρά τους

Γράφτηκε από την
Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών: Οι αριστούχοι μιλούν για τα όνειρά τους

 

Οι επιτυχίες των αποφοίτων των σχολείων της Μεσσηνίας διαδέχονται η μία την άλλη. Οι επιτυχόντες είναι πολλοί και όλοι έχουν ένα κοινό: ανυπομονούν για τη νέα ζωή που θα ξεκινήσουν σε λίγο. Οι ίδιοι μιλούν στην "Ε" για το πώς πέρασε η δύσκολη αυτή χρονιά.

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Από την Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής ο Μάριος Αναστασόπουλος συγκέντρωσε 18.305 μόρια. Αυτή τη στιγμή, ως προς το τι θα διαλέξει να σπουδάσει, είναι ανάμεσα στο Οικονομικό και το Χρηματοοικονομικό Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ο πρώτος στο σχολείο, στην κατεύθυνσή του. 

 

Λύκειο Θουρίας

H Μαρία - Ελένη Κάργα συγκέντρωσε 17.993 μόρια και θέλει να περάσει στην Φαρμακευτική, ίσως όμως δηλώσει και σχολές του Πολυτεχνείου. Το κριτήριο με το οποίο θα διαλέξει τελικά, θα είναι το ποια σχολή της αρέσει περισσότερο. Εμεινε ευχαριστημένη από τις επιδόσεις της, τώρα θα πάει Νάξο και Σαντορίνη για διακοπές!

Η Σταυρούλα Κουλοπούλου με 17.703 μόρια θα σπουδάσει στη Νομική. Τη διάλεξε γιατί ήταν το όνειρό της από μικρή. Θέλει να δουλέψει στον δικαστικό κλάδο, ενώ της αρέσει και το ποινικό κομμάτι, γιατί έχει δράση και μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της αν και θεωρεί πως η βαθμολόγηση ήταν λίγο αυστηρή. 

Πολύ καλά από το ίδιο σχολείο τα πήγε και η Ελένη Λίβα.

 

1ο Λύκειο Μεσσήνης

Στο Θετικών Επιστημών στο 3ο πεδίο η Αναστασία Μαλλιαρού έσκισε … βγάζοντας 19.015 μόρια. Τώρα ετοιμάζεται για να δώσει αθλήματα και σκέπτεται να δηλώσει Ιατρική ή Στρατιωτική Νοσηλευτική. Είναι πρώτη στο σχολείο της και αυτό το κατάφερε, όπως λέει, με πάρα πολύ διάβασμα και προσπάθεια. "Ηταν κουραστική χρονιά, αλλά ήμουν τυχερή γιατί είχα κοντά μου την οικογένεια, τους καθηγητές, τους φίλους που με στήριζαν. Πίστευαν σε μένα και αυτό με βοήθησε περισσότερο από όλα. Μου καλλιέργησαν την αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρω" εξηγεί η ίδια. 

Η Σταυρούλα Χριστακοπούλου έπιασε 18.326 μόρια και θέλει να περάσει στη Φαρμακευτική Σχολή. Εδινε για 3η φορά και πλέον είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη γιατί πέτυχε ένα όνειρο χρόνων. "Είναι πολύ ενδιαφέρον πεδίο, νιώθω ευλογημένη γιατί είχα αξιόλογους καθηγητές που τους λάτρευα και την οικογένεια δίπλα μου. Ηταν μια δημιουργική χρονιά, πολύ γεμάτη. Θα προσπαθήσω να τα πάω καλά στη σχολή και να γίνω φοιτήτρια με αξιώσεις" δήλωσε η Σταυρούλα. 

Ο Γεώργιος Αμάραντος συγκέντρωσε 17.932 μόρια. Ο ίδιος θέλει να περάσει Βιολογία ή Φαρμακευτική. Και τα δύο του αρέσουν εξίσου και το κριτήριο για την τελική απόφασή του θα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Για να πετύχει, ο Γιώργος παραδέχεται πως έριξε αρκετό διάβασμα, το οποίο απέδωσε.

Ο Αναστάσης Τσαμπούκος με 16.387 μόρια θα δηλώσει ως 1η επιλογή του το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και ως 2η, την Πληροφορική. Του αρέσει ο κλάδος μαθηματικών - πληροφορικής και το μυστικό επιτυχίας του ήταν το διάβασμα. Οσο μπορούσε όμως, προσπαθούσε να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του.

Ο Νίκος Βασιλόπουλος με τελικό αποτέλεσμα τα 17.680 μόρια θέλει να σπουδάσει Οικονομικά. Εχει διαλέξει τον κλάδο γιατί του αρέσουν πολύ τα οικονομικά θέματα. Οσο για το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, δεν έχει αποφασίσει γιατί είναι νωρίς ακόμα. Θα αποφασίσει βλέποντας καλύτερα πώς έχουν τα πράγματα, μέσα από τη σχολή.

Ο Κώστας Δαβέρος έχει θέσει ως στόχο του (με 16.257 μόρια) να γίνει αστυνομικός. Επέλεξε τη σχολή γιατί έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και εκτός από αυτό, θέλει μέσα από τη δουλειά αυτή να βοηθά το συνάνθρωπό του. Ο Κώστας Προζυμάς συγκέντρωσε 15.375 μόρια.

Από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο 1ο πεδίο η Ευγενία - Λυδία Δημητρακοπούλου έβγαλε 16.315 μόρια, αλλά δεν έχει αποφασίσει τι θα δηλώσει. Θα διαλέξει με βάση το τι της αρέσει περισσότερο. Οσον αφορά τα αποτελέσματα, λέει στην "Ε" πως τα κατάφερε να τα πάει καλά γιατί ήταν επιμελής. Διάβαζε καθημερινά ώστε να μην μένει πίσω και έκανε πολλές επαναλήψεις στο τέλος.

Μία πολύ πρωτότυπη επιλογή σπουδών θα κάνει η Γεωργία Δασκαλάκη (15.869 μόρια) δηλώνοντας το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών. Της άρεσαν πάντα οι ξένες γλώσσες και εκεί θα μάθει παραπάνω από μία και θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές επαγγελματικές προοπτικές. 

Ο Ραφαήλ Σταματόπουλος έβγαλε 14.104 μόρια.

 

Λύκειο Πύλου

Από τη θετική κατεύθυνση η Πηγή - Γεωργία Νικολακοπούλου έβγαλε 18.962 μόρια και σκέφτεται να δηλώσει Φαρμακευτική. Η χρονιά κύλησε … μόνο με διάβασμα, αφού δεν είχε ιδιαίτερο χρόνο για χόμπι. Αγαπημένο της μάθημα ήταν η Φυσική και τα καλλιτεχνικά. Τώρα θα μπορεί με αυτά να ασχοληθεί περισσότερο. 

Η Δανάη - Μαρίνα Καραμπάτσου με 17.590 μόρια προσανατολίζεται στο Πολυτεχνείο, χωρίς όμως ακόμα να ξέρει σε ποιο τμήμα. Από τη χρονιά που πέρασε θα θυμάται το ότι δικαιώθηκαν οι κόποι και το διάβασμά της. Θα θυμάται και τα καλά που της συνέβησαν. Το πιο σημαντικό από αυτά ήταν το δέσιμο που ανέπτυξε με τους καθηγητές και τους συμμαθητές της. 

Από τον προσανατολισμό Οικονομίας ο Αθανάσιος Κοντός με 16.674 μόρια θα δηλώσει 1ο το Τμήμα Λογιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εχει κλίση στα μαθήματα αυτά και το διαπίστωσε στην τρίτη λυκείου. "Θα θυμάμαι από αυτή τη χρονιά την προσπάθεια που έκανα, τον αγώνα. Ηταν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια που έκανα στη ζωή μου" εξηγεί. 

Από τη θεωρητική κατεύθυνση η Μυρτώ Παναγοπούλου (16.876 μόρια) θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία. Στο μέλλον θα ήθελε να ανοίξει ένα γραφείο και να δέχεται τον κόσμο που χρειάζεται ψυχανάλυση! Το πιο σημαντικό της στήριγμα αυτή τη χρονιά ήταν η οικογένεια, οι καθηγητές της και η φίλη της η Αντιγόνη Πανταζοπούλου, όπως λέει. 


NEWSLETTER