Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 12:31

Ασύλληπτες ποσότητες νερού σε ελάχιστο χρόνο στις 7 Σεπτέμβρη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου έπεσαν ασύλληπτες ποσότητες νερού σε ελάχιστο χρόνο, στην πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό τόνισε, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Μενούνος προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος".

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι στην πόλη της Καλαμάτας, από τις 4 έως τις 5.30 το πρωί έπεσαν 130 χιλιοστά, ενώ στο σύνολο ημέρας 154,6 χιλιοστά. Παρατήρησε πως «έπεσαν συνολικά 215 χιλιοστά από τις 11.40 της 6ης Σεπτεμβρίου έως τις 7.30 το πρωί της 7ης. Μέσα σε 20 ώρες έπεσε το 1/5 της ετήσιας βροχής που πέφτει στην Καλαμάτα».

Ο μετεωρολογικός σταθμός των Αρφαρών που μετράει και το Πήδημα το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, ενημέρωσε ότι «από τις 3 έως τις 4.30 το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου, σε 1,5 ώρα, έπεσαν 164,4 χιλιοστά με μέγιστη ραγδαιότητα 411 χιλιοστά ανά ώρα. Από την 6η του μήνα έως και τις 8 το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου έπεσαν 278 χιλιοστά».

Σχόλια  

0 # τρα λα λα .. 25-09-2016 19:24
Και αυτό τί είναι ; Απόπειρα να δοθεί άλλοθι στους ουσία και ηθικούς αυτουργούς των πλημμυρών ;
Το όλον ξεπερνά τα όρια του γελοίου. Εικοσιένα χρόνια πασοκ και εννέα νδ,συν όλους τους διαδόχους
τους έως σήμερα και δεν έχει υλοποιηθεί ούτε ένα, αξιόλογο και πλήρες, αντιπλημμυρικό έργο στην χώρα, πλην αυτού του Σουφλιά στα Λιόσια,προ ετών,και πάλι κατόπιν εορτής. Τις δεκαετίες '60 και '70 οι βροχές ήταν ισχυρότερες, μεγαλύτερης διάρκειας και με πολύ μεγαλύτερο όγκο νερού, αλλά πόλεις σαν την Καλαμάτα και τα περίχωρα,δεν πνίγονταν στην λάσπη. Όταν όμως η .. ελπιδοφόρος δευακ έφτιαξε τον πρώτο αγωγό για την υδροδότηση της Μάνης, στην πρώτη μεσαία νεροποντή η Καλλιπατείρας,η περιοχή του στρατοπέδου και άλλες περιοχές, πνίγηκαν κυριολεκτικά στην λάσπη και το νερό, από τις πλημμέλειες του έργου. Το θυμάται κάποιος από τους πληγέντες ή η γενική μνήμη είναι χρυσόψαρου ; Τροφή για σκέψη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση