Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 07:57

760 εθελοντές για την Caretta Caretta

Γράφτηκε από την

 

Πάνω από 760 εθελοντές στα προγράμματα προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας Caretta Caretta του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ παραβρέθηκαν στο πεδίο και την φροντίδα τραυματισμένων χελωνών το διάστημα από τα μέσα Μαΐου μέχρι και σήμερα.

Στα πλαίσια όλης αυτής της προσπάθειας, ο ΑΡΧΕΛΩΝ διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά το καθιερωμένο πάρτι τερματισμού της καλοκαιρινής περιόδου για να τιμήσει τους αφοσιωμένους αυτούς ανθρώπους. Παράλληλα, ο σύλλογος κάνει έκκληση για περισσότερους εθελοντές που θα δομήσουν τα προγράμματα του πεδίου την ερχόμενη περίοδο ωοτοκίας.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η συμμετοχή τους είναι ζωτικής σημασίας καθώς είναι αυτοί οι άνθρωποι που συλλέγουν τα δεδομένα φωλεοποίησης, προστατεύουν και φροντίζουν τις χελώνες, τις φωλιές και τους νεοσσούς και περιθάλπουν τις τραυματισμένες χελώνες, ενημερώνουν τον κόσμο και αποπνέουν όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι, τέλος, αυτοί που στοχεύουν σε μια πιο ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντικά κοινωνία επιδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος έχει την δύναμη και μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με ένα από τα αρχαιότερα είδη στον κόσμο, τις θαλάσσιες χελώνες».

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Χαρά Παπαηλιού, υπεύθυνη Εθελοντών, τηλ. 210 5231342 και 6937-352382.