Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 09:11

Διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών κατά του λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία 

Γράφτηκε από τον

 

Διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών σε ψήφισμα για να μην δοθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση για την λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία ξεκίνησε στην γνωστή ιστοσελίδα avaaz.org.

Το ψήφισμα είναι προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και λέει  «Οχι στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του Λιγνιτωρυχείου Κυπαρισσίας».

Οπως τονίζεται στην σχετική ανάρτηση, είναι σημαντικό «γιατί επιχειρείται η λειτουργία λιγνιτωρυχείου δίπλα στην πόλη της Κυπαρισσίας μιας πόλης και μιας περιοχής πανέμορφης με ιστορία, με θαυμάσιο περιβάλλον και τουριστικά αναπτυσσόμενη, γιατί θα καταστρέψει κρίσιμη αγροτική γη και θα αλλοιώσει το περιβάλλον σε ευρύτερη περιοχή».

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διάδοση του σχετικού ψηφίσματος και της συγκέντρωσης υπογραφών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χθες πρώτη μέρα εμφάνισης του μέχρι το μεσημέρι είχε συγκεντρώσει 80 υπογραφές.

Το να συμμετάσχει κανείς στην ψηφοφορία είναι απλό καθώς χρειάζεται να πληκτρολογήσει μόνο το email και να πατήσει την ένδειξη υπογράφω. 

Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία πατήστε ΕΔΩ

Κ.Μπ.