Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 09:34

Πυρ ομαδόν για τα δασικά: Παρέμβαση Σαμαρά, ΤΕΕ, δήμων και συλλόγων

Γράφτηκε από την

 

Ομαδικά πυρά από κόμματα, δήμους, επιστημονικούς φορείς και συλλόγους δέχεται η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του Δασολογίου.

Χθες κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και 37 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας να παραταθεί η διαδικασία σύνταξης, ώστε να είναι εφικτή η διόρθωση των λαθών στους δασικούς χάρτες. Το ίδιο ζητεί με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΤΕΕ, με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος και ο Αγροτικός Σύλλογος Κάμπου.

Υπενθυμίζουμε ότι παράταση της διαδικασίας για να διορθωθούν τα λάθη στους χάρτες έχουν ζητήσει ήδη τα Δημοτικά Συμβούλια Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης, ενώ σήμερα συνεδριάζει για το ίδιο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης ενημερώθηκε χθες από το Δασαρχείο για το Δασολόγιο, ενώ ο επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ζητεί έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος για τα λάθη στους δασικούς χάρτες. Τέλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης με άρθρο του για τους δασικούς χάρτες καταγγέλλει την κυβερνητική αυθαιρεσία.