Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 08:34

Ελεγχοι καμιναερίων στα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι στα καμιναέρια των πυρηνελαιουργείων του νομού, που πραγματοποιεί το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) Μεσσηνίας με τη συνδρομή πιστοποιημένου εργαστηρίου.

Οι έλεγχοι αφορούν δειγματοληψίες σε δύο καμινάδες από διαφορετικά ξηραντήρια σε 2 πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά και 2 στον κάμπο Καλαμάτας - Μεσσήνης. Και γίνονται μετά από ενημέρωση των πυρηνελαιουργείων, προκειμένου να κάνουν τις απαιτούμενες τεχνικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της δειγματοληψίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του διαπιστευμένου εργαστηρίου, το ποσό για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, είναι 23.312 ευρώ. Και ακόμα: Η ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων θα γίνει εντός 2 μηνών από την ημέρα δειγματοληψίας. Με την ολοκλήρωση των μετρήσεων θα παραδοθεί για κάθε πυρηνελαιουργείο έκθεση των αποτελεσμάτων, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τα συμπεράσματα των αποτελέσματα των μετρήσεων και σύγκρισή τους με τα νομοθετημένα όρια (εντός ή εκτός ορίων).

Να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη - έρευνα του "Δημόκριτου", για τα πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά που παρουσιάστηκε στις 25 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", κατέγραψε ιδιαίτερα μεγάλες υπερβάσεις στις μετρήσεις εκπομπών στις καμινάδες (καμιναέρια) των δύο μονάδων, 9 φορές στο ένα και στο άλλο 5 φορές, πάνω από τα όρια.

Γ.Σ.