Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 08:16

Μανιάτες στον Τατούλη για τους δασικούς χάρτες 

Γράφτηκε από την
Μανιάτες στον Τατούλη για τους δασικούς χάρτες 

 

Την άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζήτησαν οι αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Μάνης, στη συνάντησή τους με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στην Τρίπολη.

Μάλιστα -όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής- εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της ανάρτησης των δασικών χαρτών. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι «βασική τους στόχευση είναι η δημόσια δέσμευση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρμόδιου υπουργού κ. Φάμελλου ότι θα ανακληθεί άμεσα η ανάρτηση των δασικών χαρτών».

Οι Μανιάτες επισκέφτηκαν την Περιφέρεια ενόψει και της αυριανής διαμαρτυρίας τους στην Αθήνα, για τους δασικούς χάρτες. Ο κ. Τατούλης από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη «να ληφθεί υπόψιν το ειδικό καθεστώς που ισχύει στη Μάνη και δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της διαδικασίας, καθώς ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πίεση των Μανιατών στην κυβέρνηση θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα». 

   

  

 


NEWSLETTER