Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 06:56

Σπίτια «κρέμονται» στη θάλασσα από διάβρωση των ακτών στη Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από τον

Σοβαρό είναι το πρόβλημα διάβρωσης των ακτών στο τμήμα από το ξενοδοχείο "Messinian Bay" προς τη Μικρή Μαντίνεια. Εκεί δεν υπάρχει οργανωμένη πλαζ (εκτός από ένα σημείο στο ξενοδοχείο "Ακτή Ταΰγετος") και κάνουν κυρίως τα μπάνια τους κάτοικοι της περιοχής.

Εχουν κατολισθήσει όμως μεγάλα κομμάτια από τη στεριά, ενώ σπίτια φαίνεται να βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού, όπως και κτήματα με ελιές.

Αναφερόμαστε σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται κάτω από το δρόμο προς τη Μικρή Μαντίνεια, προς τη θάλασσα, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε αρκετή απόσταση από εκεί που έσκαγε το κύμα.

Σήμερα τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται και η διάβρωση προχωράει με πιο γρήγορους ρυθμούς μετά τα έργα προστασίας που έγιναν στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας. Υστερα από τη ριζική εκείνη παρέμβαση που άλλαξε το τοπίο, το πρόβλημα της διάβρωσης μεταφέρεται πλέον πιο βόρεια, προς το "Messinian Bay". Και η διάβρωση τρώει την ακτή και κινείται απειλητικά προς το δρόμο που οδηγεί στη Μικρή Μαντίνεια, στην παραλιακή Αβία και τις Κιτριές.

Γ.Σ.