Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 11:20

Ανακύκλωση στη Mαραθούπολη

Γράφτηκε από τον

 

Πρωτοβουλία ανακύκλωσης ξεκίνησε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθούπολης και ήδη οι κάτοικοι της περιοχής βρήκαν έξω από τις πόρτες τους μια τσάντα για τα ανακυκλώσιμα υλικά και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του συλλόγου που δείχνει την περιβαλλοντική του ευαισθησία και την αγάπη για τον τόπο του, ενώ μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες περιοχές του δήμου. Την στιγμή μάλιστα που από την πλευρά του δήμου δεν έχουμε δει να γίνεται κάποια προσπάθεια αν και η ανακύκλωση εμπεριέχεται στο τοπικό σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Τα υλικά που θα ανακυκλώνονται είναι χαρτί, γυαλί, πλαστικό και λευκοσίδηρος. Στο έντυπο που έχει διανεμηθεί, υπάρχουν σχετικές οδηγίες και τονίζεται ότι όλες οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι άδειες από υπολείμματα και όσοι μπορούν θα πρέπει να τις τσακίζουν για να πιάνουν λιγότερο χώρο. 

Οι κάτοικοι θα πρέπει να αφήνουν την τσάντα με τα ανακυκλώσιμα υλικά έξω από την πόρτα του σπιτιού τους κάθε Κυριακή και Τετάρτη βράδυ και το επόμενο πρωινό θα περνά η εταιρεία «Ανάργυρος» και θα τα μαζεύει. Στο ίδιο έντυπο επισημαίνονται τα πολλαπλά οφέλη από την ανακύκλωση και υπογραμμίζεται ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων αλλά και ότι η επιτυχία εξαρτάται από την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων, γι' αυτό και τους καλούν να συμμετάσχουν.

Κ.Μπ.