Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 10:43

179 ενστάσεις για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας

Γράφτηκε από την
179 ενστάσεις για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας

 

Οι 179 ενστάσεις των ιδιοκτητών για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας πρόκειται να εξεταστούν απόψε στις 8, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα ενημέρωσε ότι οι περισσότερες από τις ενστάσεις (γύρω στις 130) αφορούσαν επικαιροποίηση κτηματολογικών δεδομένων και οι υπόλοιπες σημαντικά θέματα που απαιτούσαν διευθέτηση.

Παρατήρησε ότι ο δήμος, μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος και την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε μεγάλες προσπάθειες και αντιμετωπίστηκαν αυτά τα ζητήματα και κυρίως εκείνα που αφορούσαν ρυμοτομήσεις σπιτιών. Η κ. Ντίντα εξέφρασε την ικανοποίησή της που “τα ζητήματα αυτά έκλεισαν και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σ' αυτήν την εξέλιξη για τα σπίτια”.

Στην αποψινή συνεδρίαση του Συμβουλίου έρχεται για 3η φορά για συζήτηση κι έγκριση το θέμα της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου, από τη Φαρών έως την Ακρίτα, μετά από δύο αναβολές, λόγω του προχωρημένου της ώρας. Η μονοδρόμηση είναι με κίνηση από δυτικά προς ανατολικά, ενώ το θέμα περιλαμβάνει και την έγκριση της μελέτης της ανάπλασης στο πρώτο αυτό τμήμα.


NEWSLETTER