Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 13:09

Πεζοπορικές εξορμήσεις με τους Περιηγητές Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Η αγάπη για τη φύση και η παρέα είναι το «μυστικό» που κάνει ολοένα μεγαλύτερο το ενδιαφέρον των Περιηγητών Μεσσηνίας για νέες εξορμήσεις στην Πελοπόννησο.

Η ομάδα συστήθηκε με πρωτοβουλία του Αργύρη Βλάχου και της Ελευθερίας Γρηγοροπούλου τον περασμένο Αύγουστο, και ήδη μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 10 πεζοπορίες. Επόμενες εξορμήσεις προγραμματίζονται για τις 25 Φεβρουαρίου σε Αρχαία Φιγαλεία – Αγιο Θεόδωρο, στις 11 Μαρτίου στο μονοπάτι της Μηλιοτόβρυσης και στις 18 Μαρτίου σε Φαράγγι Βυρού – Ι.Μ. Σωτήρος.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Γρηγοροπούλου, όλα ξεκίνησαν από την αγάπη τους για τη φύση. Η γνωριμία με άλλους ανθρώπους και νέα μονοπάτια ξεκίνησε και συνεχίζεται με ανοδική τάση από άποψη συμμετοχής. Οπως λέει: «Η φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να κάνουμε τους συνανθρώπους μας να περνούν καλά, να γνωρίσουν τις ομορφιές και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας μακριά από τη ρουτίνα και τα άγχη της καθημερινότητας. Είμαστε λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας και μας αρέσει να καταφεύγουμε σε αυτήν ανά πάσα στιγμή και να ανακαλύπτουμε νέα μονοπάτια και διαδρομές. Ετσι σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να κάνουμε την ομάδα πιο μεγάλη - κι έτσι έγινε».

Η ομάδα απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία, σέβονται το περιβάλλον και φροντίζουν με κάθε τρόπο για τη προστασία του. Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε σωματικής κατάστασης, σε όσους είναι αρχάριοι ή πιο εξοικειωμένοι με την πεζοπορία και σε όσους διαθέτουν ομαδικό πνεύμα και χιούμορ.

Σκοπός της ομάδας είναι «η δημιουργία μιας μεγάλης παρέας απαρτισμένη από άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, η επικοινωνία και η σύσφιξη των διαπροσωπικών σχέσεων, η σωματική άσκηση, η πνευματική ευεξία και η ψυχαγωγία μέσα από την κίνηση καθώς και η σωστή εξοικείωση με το βουνό».

Η κ. Γρηγοροπούλου εξηγεί πως οι διαδρομές που ακολουθούνται είναι πάντα προσεκτικά επιλεγμένες, για να πληρούν τις προϋποθέσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης.

Επιλέγονται εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές, για τις οποίες δεν χρειάζονται γνώσεις αναρρίχησης ή τεχνικός εξοπλισμός, εξηγεί η ίδια. Επισημαίνει ακόμη πως «η αρχή της ομάδας μας είναι: no cost or low cost», οπότε οι περιπατητές δεν πληρώνουν, ενώ ο καθένας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη συμμετοχή του.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα: 6947-320585 και 6980-727203.

Περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να μάθετε στο Facebook:

https://www.facebook.com/periigitesmessinias/