Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 09:39

Ανησυχία για την κατολίσθηση στην Μικρή Μαντίνεια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τη σοβαρότητα του προβλήματος της κατολίσθησης στην ακτή μετά το “Messinian Bay” προς τη Μικρή Μαντίνεια, και συνεπώς τον κίνδυνο για το δρόμο προς παραλιακή Αβία και Κιτριές, σημείωσαν χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, επεσήμαναν πως χρειάζεται μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας και έργο.

Συγκεκριμένα, η κ. Αλειφέρη δήλωσε ότι “είναι ένα σοβαρό φαινόμενο και θέλει εμπεριστατωμένη μελέτη. Εκτιμάται ότι έχει σχέση με το είδος του εδάφους και τις βροχές, αλλά και με τη διάβρωση από τη θάλασσα. Πιθανόν πέρα από τη μελέτη να χρειάζεται και έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας”.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε πως “είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Οι επιστήμονες θα αποφανθούν. Το διαχειρίζεται η Περιφέρεια, αλλά κι εμείς δείχνουμε ενδιαφέρον. Είχαμε ενδείξεις και δεν ξέρω αν συνδέεται με τα έργα προστασίας που έγιναν στην περιοχή. Πάντως, από το Θεό δεν παίρνεις οικόπεδα. Γιατί όπου παρεμβαίνεις, η θάλασσα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα πιο πέρα, στη γειτονική περιοχή, όπως έγινε με την παρέμβαση στον Κορδία. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα γίνουν παρεμβάσεις. Χρειάζεται μελέτη”.

Γ.Σ.