Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 10:29

Υποχωρεί από αύριο η αφρικανική σκόνη: Υψηλές τιμές στον μετεωρολογικό σταθμό Μεθώνης   

Γράφτηκε από την
Υποχωρεί από αύριο η αφρικανική σκόνη: Υψηλές τιμές στον μετεωρολογικό σταθμό Μεθώνης   

 

Από αύριο αναμένουν οι επιστήμονες ότι θα υποχωρήσει η “εισβολή” της αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα, καθώς το φαινόμενο -που είχε παρουσιάσει σχετική ύφεση το Σαββατοκύριακο- επανέκαμψε χθες στους ουρανούς της χώρας μας και βεβαίως και της Μεσσηνίας.

Στην περιοχή της Μεθώνης μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον μετεωρολογικό σταθμό που διατηρεί εκεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), χθες το πρωί καταγράφηκε συγκέντρωση 179 μικρογραμμαρίων σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα, μια τιμή ιδιαίτερα υψηλή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει από σήμερα να ελαττώνεται αισθητά στην Αθήνα, ενώ θα είναι σταδιακά μεγαλύτερη η αραίωσή της τις επόμενες μέρες. Στην υπόλοιπη νότια Ελλάδα, όπως και στην Κρήτη, η εξασθένηση του φαινομένου αναμένεται να αρχίσει με κάποια καθυστέρηση από αύριο.

Η επιστημονική εκτίμηση δεν αποκλείει και κάποιο νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης, έπειτα από αυτό που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, καθώς -ιδίως την άνοιξη- κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο.


NEWSLETTER