Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 20:28

Ο Δήμος Τριφυλίας στο “Let’s do it Greece”

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Τριφυλίας στο “Let’s do it Greece”

 

 

Για 3η χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει στη δράση “Let’s do it Greece” με δράσεις που θα γίνουν σε διάφορες περιοχές του.

Σε ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 9.30 το πρωί θα συγκεντρωθούμε στο ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών με το σύνθημα “Πάμε να ομορφύνουμε το προαύλιο του Ειδικού Σχολείου στον Αγιώργη”. Θα βάψουμε, θα φυτέψουμε, θα κάνουμε γκράφιτι με τη βοήθεια του Εικαστικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, θα φωτογραφηθούμε, θα γιορτάσουμε, θα στείλουμε το μήνυμα του εθελοντισμού σε όλο τον πλανήτη και το κυριότερο, θα κάνουμε έκπληξη στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.

Στις 29 Απριλίου, Κυριακή και ώρα 10.30 το πρωί, εθελοντές και ενορίτες του μητροπολιτικού ναού των Φιλιατρών θα φυτέψουν τα νεοκατασκευασμένα παρτέρια της πλατείας του Αγίου Ιωάννη και θα φωτογραφηθούν στα σκαλιά της εκκλησίας. 

Στην Ελαία με τη συμμετοχή του Συλλόγου των Απανταχού Ελαιωτών “Το Μπούζι” και του Συλλόγου Προστασίας Παραλίας και Δάσους Ελαίας και τη βοήθεια 120 προσκόπων του 1ου και 3ου Συστήματος Τρίπολης και του 2ου Συστήματος Πάτρας:

Στις 29 Απριλίου, Κυριακή και ώρα 10.30 το πρωί θα καθαρίσουμε την παραλία και το πευκοδάσος της Ελαίας. Στους Γαργαλιάνους: Στις 29 Απριλίου, Κυριακή και ώρα 10 το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων 1ου Νηπιαγωγείου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων θα δημιουργήσει ένα μικρό πάρκο με δένδρα και φυτά και θα παρέμβει εικαστικά στη στάση του ΚΤΕΛ στην είσοδο της πόλης, απέναντι από την παιδική χαρά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων θα καθαρίσει, θα κάνει γκράφιτι και θα φυτέψει τα παρτέρια στο πάρκο που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου. Στον Πύργο Τριφυλίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα φυτέψει την πλατεία του χωριού και θα βάψει την παιδική χαρά.

Παράλληλες δράσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού στα σχολεία και σε κοινόχρηστους χώρους θα γίνουν σε όλη την Τριφυλία από τους εξής συλλόγους:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαργαλιάνων, Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Φιλιατρών, Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Εράνη Φιλιατρών, Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών, Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας, 2ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου, Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου “Καλλιπάτειρα”».

 


NEWSLETTER