Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 07:48

Καθαρισμός της παραποτάμιας περιοχής από την παράταξη Μάκαρη

Γράφτηκε από την
Καθαρισμός της παραποτάμιας περιοχής από την παράταξη Μάκαρη

 Την παραποτάμια περιοχή του Αρι, από τη γέφυρα της Διασποράς μέχρι το ιερό του Ποσειδώνα στο αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα, πρόκειται να καθαρίσει αύριο στις 10.30 το πρωί η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης.

Ο καθαρισμός γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης “Let’s do it”. Με την ολοκλήρωση της δράσης έχει προγραμματοστεί συναυλία με το συγκρότημα “Ηχος του Νότου”. Τη δράση στηρίζουν οι περιφερειακές παρατάξεις “Πελοπόννησος Πρώτα” (Ν. Πατσαρίνος), “Πελοπόννησος Οικολογική” (Δ. Λυμπεροπούλου) και η δημοτική “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” (Μ. Αντωνόπουλος).

Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης παρατήρησε ότι η Δυτική Παραλία είναι κόσμημα και μπορεί να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο, με τη γεωργία και μονάδες μεταποίησης που δε θα ενοχλούν. Και ανέφερε ότι έχει υποβαθμιστεί από διάφορες δραστηριότητες, όπως η λυματολάσπη του βιολογικού και τα μπάζα στην περιοχή της ανάπλασης.

Ο τοπικός σύμβουλος Ασπροχώματος Νίκος Χριστόπουλος επεσήμανε ότι η περιοχή πρέπει να αναδειχθεί, να γίνει χώρος ήπιας ανάπτυξης, με ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και προστασία του ποταμού και της γεωργίας.

Η Αγγελική Φραγκισκάκη, από το σύλλογο “Φίλων της Δυτικής Παραλίας” ζήτησε να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και να αποτελέσει πόλο έλξης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας Ρούλα Πετράκου παρατήρησε ότι έχουν μια ευαισθησία για την περιοχή, γιατί “σ’αυτή ήρθαν οι άνθρωποί μας” και παρατήρησε πως “όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε μια καθαρή παραλία, μια καθαρή περιοχή”.

Ο Κώστας Μαρκάκης, από το σύλλογο “Φίλων της Βέργας”, δήλωσε ότι στηρίζουν προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Πέτρος Κατσούλης από τον “Ηχο του Νότου” ενημέρωσε ότι θα παρουσιάσουν τραγούδια που έχουν σχέση με το περιβάλλον, καθώς και μικρασιάτικα.


NEWSLETTER