Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 08:32

Ιδιες με πέρσι οι γαλάζιες σημαίες στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ιδιες με πέρσι οι γαλάζιες σημαίες στη Μεσσηνία

 

Οσες και πέρυσι, δηλαδή 6, είναι και φέτος οι παραλίες της Μεσσηνίας που απέσπασαν τη διάκριση της γαλάζιας σημαίας.

Από αυτές, οι 4 βρίσκονται στα όρια του Δήμου Καλαμάτας, μία στο Δήμο Μεσσήνης και μία στο Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Συγκεκριμένα, στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας τη διάκριση της γαλάζιας σημαίας θα φέρουν και φέτος το καλοκαίρι οι παραλίες στην Ανάσταση, στο τέρμα της Ναυαρίνου, στο Αλμυρό και στη Μικρή Μαντίνεια. Στο Δήμο Μεσσήνης γαλάζια σημαία θα υπάρχει στην παραλία της Μπούκας, και στο Δήμο Πύλου - Νέστορος στην παραλία Dunes Beach της Costa Navarino.

Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι αν και η Μεσσηνία προβάλλεται πλέον ως κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός και διαθέτει δεκάδες ενδιαφέρουσες παραλίες, έχει τόσο λίγες γαλάζιες σημαίες - ενώ υπάρχουν και παραθαλάσσιοι μεσσηνιακοί δήμοι που δεν έχουν καμία παραλία με γαλάζια σημαία.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ

Η ανακοίνωση των φετινών γαλάζιων σημαιών έγινε προχθές το απόγευμα στο Παράλιο Αστρος, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Μεταξύ των κριτηρίων για την απονομή γαλάζιας σημαίας σε μια παραλία περιλαμβάνονται, η καθαριότητα της θάλασσας και της ακτής, η οργάνωση της ακτής, η ασφάλεια των επισκεπτών και η προστασία της φύσης, καθώς και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα, με 519 βραβευμένες ακτές, κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες, ενώ φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η χώρα μας κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.


NEWSLETTER