Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 09:23

71 κάτοικοι κατά σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών δίπλα στο Νέδοντα

Γράφτηκε από την

 

 

Εβδομήντα ένας δημότες - κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Πεδίο Βολής Καλαμάτας, δίπλα στο Νέδοντα.

Με αίτησή τους ζητούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να πραγματοποιήσει αυτοψία, καθώς γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν άδειες για τη δημιουργία τέτοιου σταθμού.

Οι 71 δημότες που υπογράφουν την αίτηση ζητούν αυτοψία και για τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ, αναφέροντας ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες χρήσεις, με βάση το ΓΠΣ.

“Παρακαλούμε όπως διενεργήσετε έλεγχο αυτοψίας και σε περίπτωση παραβάσεων να διενεργήσετε τα νόμιμα”, ζητούν οι δημότες για: “Το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που βρίσκεται εντός του Πεδίου Βολής του 9ου Σ.Π. και εντός του περιβαλλοντικού πάρκου Νέδοντα. Τις εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ που βρίσκονται και αυτές εντός του περιβαλλοντικού πάρκου Νέδοντα (ΓΠΣ, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Καλαμάτας ΦΕΚ 77/3-5-11, Τεύχος αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων) και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται τέτοιες χρήσεις γης στην περιοχή”.

Καταλήγοντας, αναφέρουν ότι “εξ όσων γνωρίζουμε τόσο για το ΣΜΑ όσο και για τις εγκαταστάσεις, δεν υπάρχουν άδειες”.