Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 19:31

Εθελοντικός καθαρισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Κορώνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εθελοντικός καθαρισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Κορώνης

Εθελοντικό καθαρισμό του τοπικού Αλιευτικού Καταφυγίου οργανώνει για αύριο στις 9.30 το πρωί το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κορώνης. Στον καθαρισμό θα συμμετάσχουν εθελοντές αυτοδύτες, ψαράδες της περιοχής και κάτοικοι.

Για όσο θα διαρκέσει ο καθαρισμός, το Λιμενικό παρακαλεί ψαράδες και κυβερνήτες σκαφών να αποφεύγουν το αλιευτικό καταφύγιο, κι αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, να ζητήσουν την προφορική άδεια του Λιμενικού Τμήματος.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δράση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη» της Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα των νέων ανθρώπων σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, όπως να μην καταλήγει η θάλασσα να είναι σκουπιδότοπος.

Οπως άλλωστε χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Α’ Λιμενικού Τμήματος: “Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση Πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας, με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER