Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 23:20

Εθελοντικός καθαρισμός λιμανιού και δημοτικής πλαζ Πύλου

Γράφτηκε από την

Εθελοντικός καθαρισμός του λιμανιού και της δημοτικής πλαζ Πύλου έγινε την Τρίτη, με πρωτοβουλία του τοπικού Λιμεναρχείου.

Η εν λόγω δράση διοργανώθηκε με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Πύλου, του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου, καθώς και ιδιωτών δυτών. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου ενημέρωσαν τους μαθητές που συμμετείχαν στον καθαρισμό για την αναγκαιότητα διατήρησης καθαρού του περιβάλλοντος και προστασίας της ανθρώπινης ζωής με τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

ΕΝΕΡΓΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πύλου - Νέστορος ενημερώνει ότι στον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης και του παλιού λιμανιού εκτός από τους μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού της Πύλου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Πύλου, συμμετείχαν επίσης η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων καθώς και η ομάδα δυτών «Navarino Sea», οι οποίοι καθάρισαν τον βυθό στο παλιό λιμάνι.

Η συμμετοχή του δήμου στόχο είχε “την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, την εκπαίδευση των μαθητών και την προστασία του περιβάλλοντος εν γένει”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ μήνυμα στους μαθητές “για την προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο” απηύθυνε και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Τον καθαρισμό παρακολούθησαν από κοντά εκτός του δημάρχου, ο λιμενάρχης Πύλου αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θ. Χαραμαράς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Η. Γουρνάς.