Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 09:20

«Κοκτέιλ» ζέστης, σκόνης και υγρασίας στη χώρα - Ο καιρός στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
«Κοκτέιλ» ζέστης, σκόνης και υγρασίας στη χώρα - Ο καιρός στην Καλαμάτα

«Κοκτέιλ» ζέστης, σκόνης και υγρασίας αναμένεται για σήμερα στη χώρα, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά άστατος καιρός. Συγκεκριμένα αρχικά στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ορεινά. Βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθούν από 21 έως 29 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και στα βόρεια βαθμιαία 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο ανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός στην Καλαμάτα μέσα από τον πίνακα του freemeteo:

Φωτογραφία εξωφύλλου - vauhtisammakko


NEWSLETTER