Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 15:16

Η παράταξη Μάκαρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από την
Η παράταξη Μάκαρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” του Μανώλη Μάκαρη:

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 σήμερα και οι προσπάθειες για προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη στην τοπική μας κοινωνία αποτελούν όσο ποτέ άλλοτε κύρια ζητούμενα.

Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα πολλά και άλυτα. Λυματολάσπη 38.000 κυβικών μέτρων, μια μεγάλη ποσότητα που έχει συσσωρευτεί στην περιοχή μας και με μια δημοτική αρχή να μην έχει δώσει πειστική απάντηση για το πώς θα την διαχειριστεί. Με τη Μαραθόλακκα, σημείο συσσώρευσης τεράστιων ποσοτήτων σκουπιδιών, προίκα της δημοτικής αρχής στους πολίτες τα τελευταία 5 χρόνια. Με διάβρωση του εδάφους, με ανοιχτά και εκτεθειμένα σκουπιδοδέματα να κυριαρχούν μόλις 670 μέτρα από τον Νέδοντα και 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας!

Με χωματερές διάσπαρτες και με πιο χαρακτηριστική εκείνη του ποταμού Αρι, ενός ποταμού ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, καθώς αποτελεί κοιτίδα βιοποικιλότητας.

Σε μια όμορφη και προικισμένη από τη φύση πόλη όπως είναι η Καλαμάτα, είναι αδιανόητες τέτοιες καταστάσεις.

Η τοπική μας κοινωνία μπορεί να ενισχύσει ένα μοντέλο μείωσης των αποβλήτων στην παραγωγή και ανακύκλωσή τους. Με υποχρεωτική διαλογή στην πηγή. Με πρόβλεψη μείωσης των δημοτικών τελών ανάλογα με τον περιορισμό των απορριμμάτων και διεύρυνσης της ανακύκλωσης, που θα επιτυγχάνουν δημότες και επιχειρήσεις. Με επιπλέον ελεύθερους χώρους και πνεύμονες πρασίνου για την οικογένεια.

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» πιστεύει ακράδαντα ότι η πόλη μας χρειάζεται μια δημοτική αρχή με άλλη νοοτροπία. Με χειροπιαστά περιβαλλοντικά έργα και παρεμβάσεις ουσίας. Με τους πολίτες και τη νέα γενιά ευαισθητοποιημένους και ενεργούς, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την περιβαλλοντική αλλαγή καθημερινά. Το οφείλουμε στην πόλη μας και στα παιδιά μας».

 


NEWSLETTER