Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 09:19

«Πήγαμε πίσω» δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη: Ξεπέρασαν τα όρια τα πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Πήγαμε πίσω» δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη: Ξεπέρασαν τα όρια τα πυρηνελαιουργεία

 

 

Υπερβάσεις των ορίων στα καμιναέρια των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας, πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με την έρευνα του “Δημοκρίτου” του 2016 και τους περσινούς ελέγχους, έδειξαν οι φετινοί έλεγχοι.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και το πιστοποιημένο εργαστήριο με το οποίο είχε συμβληθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαίωσαν ότι η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται, παρά τις έρευνες, τους ελέγχους και τις διαμαρτυρίες των πολιτών στις περιοχές γύρω από τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και τον κάμπο Καλαμάτας – Μεσσήνης.

Εκφράζοντας την αγωνία και την ανησυχία της, σε χθεσινή της δήλωση η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη παρατήρησε ότι “τα  αποτελέσματα δείχνουν επιβάρυνση σε πολύ αυξημένο βαθμό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Δεν έγιναν βήματα μπροστά, αλλά πήγαμε πίσω”.

Για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις και νέα επίθεση από την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, εξήγησε πως “είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να ενημερώνομαι και να παρακολουθώ τα θέματα που αφορούν τους Μεσσήνιους πολίτες”. Επεσήμανε ότι “αυτό δεν θα το αμφισβητήσει και δεν θα το περιστείλει κανένας” και ανέφερε πως “θα περιμένουμε τη διοικητική διαδικασία και τις τεχνικές αναλύσεις των υπηρεσιακών παραγόντων”.

Ο κόσμος της Μεσσηνίας περιμένει άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση από την περιφερειακή αρχή για τα αποτελέσματα των ελέγχων και την πραγματική κατάσταση με την επιβάρυνση από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων. Οι πολίτες του νομού και ιδιαίτερα των περιοχών που ζουν κοντά στα πυρηνελαιουργεία και δοκιμάζονται, περιμένουν να μάθουν για τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της περιφερειακής αρχής στην κατεύθυνση περιορισμού της ρύπανσης και των προβλημάτων.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 08-06-2018 09:55
ΕΣΥ ΡΕ ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ;;;;ΟΤΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙ/ΧΗΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ . ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΩΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ . Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ,ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!!!!!!!!111
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER