Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 15:34

Το ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας στην κορυφή του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Το ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας στην κορυφή του Ταϋγέτου

 

 

Ξημερώματα Τετάρτης 11 Ιουλίου, 40 μέλη του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας), με τη συνοδεία και την καθοδήγηση των πιο έμπειρων ορειβατών του ΕΟΣ Καλαμάτας πραγματοποίησαν ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου, στον Προφήτη Ηλία του Ταϋγέτου, ο οποίος βρίσκεται στα 2.407 μ.

Η ανάβαση ξεκίνησε στις 3 τη νύχτα από το καταφύγιο «Βαρβάρα» του ΕΟΣ Σπάρτης, με έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Σχεδόν, πριν τις 6 το πρωί, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν φτάσει στην κορυφή, για να θαυμάσουν το εντυπωσιακό «φαινόμενο της πυραμίδας», που σχηματίζεται στον Μεσσηνιακό Κόλπο από τη σκιά του βουνού την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος.

Η διαδρομή, παρότι είχε δυσκολίες καθώς το μονοπάτι είναι δύσβατο και τραχύ, δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει τον ενθουσιασμό των πεζοπόρων, που με επιμονή και προσπάθεια κατάφεραν όλοι να ανέβουν στην κορυφή. Η κορυφή προσφέρει ένα αίσθημα γαλήνης και ικανοποίησης ότι ο στόχος επετεύχθη. Και με αυτή τη σκέψη παίρνεις δύναμη να συνεχίσεις και να θέσεις νέους στόχους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Καλή αντάμωση στην επόμενη διαδρομή!

ΕΟΣ Καλαμάτας


NEWSLETTER