Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 08:31

Νυχτερινή ανάβαση στον Ταϋγετο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νυχτερινή ανάβαση στον Ταϋγετο

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει την καθιερωμένη του νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία του Ταϋγέτου το διήμερο 19-20 Ιουλίου.

Τέτοιες ημέρες αρκετοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να ανέβουν στην κορυφή του Ταΰγετου, για να γιορτάσουν την εορτή του Προφήτη Ηλία στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, σε υψόμετρο 2.407 μέτρων.

Η καμπάνα κτυπάει στις 2 το πρωί και η Θεία Λειτουργία διαρκεί ως την ανατολή. Τότε, όλοι, πιστοί και μη, μετακινούνται προς τα δυτικά για να απολαύσουν στα αχνά χρώματα της αυγής το περίφημο «φαινόμενο της πυραμίδας». Ελάχιστα λεπτά πριν ανατείλει ο ήλιος και όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, σχηματίζεται μες στον μεσσηνιακό κόλπο, στον ορίζοντα της δυτικής Μεσσηνίας, η τέλεια ισόπλευρη τριγωνική σκιά της πυραμιδοειδούς κορυφής του Ταϋγέτου.

Βαθμός δυσκολίας : 2+

Ώρες πορείας : 5 – 6

- Η προγραμματισμένη ανάβαση θα γίνει από το δάσος της Βασιλικής.

- Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στις 16:00 μ.μ. την Πέμπτη 19/7/2018 και επιστροφή την Παρασκευή το απόγευμα.

- Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00 - 22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER