Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 08:31

Επιθεωρητές περιβάλλοντος στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον

 

Επιθεωρητές περιβάλλοντος από το υπουργείο και το ΚΕΠΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν χθες αυτοψία στη Μαραθόλακκα.

Η αυτοψία έγινε μετά από αναφορά - καταγγελία πολίτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αφορούσε κυρίως τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ της περιοχής -αποκατάσταση που υλοποιήθηκε με εργολαβία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, οι επιθεωρητές ασχολήθηκαν με τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ και το ΚΕΠΠΕ με την προσωρινή διαχείριση, που πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας, με ανάδοχο την εταιρεία “Ηλέκτωρ”.

Ακολούθησε σύσκεψη στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιάννης Παπαδόπουλος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις στους επιθεωρητές. Εκτιμάται ότι οι επιθεωρητές θα απευθυνθούν για ενημέρωση και στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς αυτή ήταν η επιβλέπουσα υπηρεσία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (και αυτού στη Μαραθόλακκα), ενώ έχει συντάξει και τη μελέτη για το συγκεκριμένο έργο.

Το ΚΕΠΠΕ, από την πλευρά του, διαπίστωσε τη βελτίωση της προσωρινής διαχείρισης, με την επεξεργασία από το νέο ανάδοχο και τις τελευταίες παρεμβάσεις από το δήμο. Επιβεβαιώθηκε ότι τη μεγαλύτερη ποσότητα των παλιών σκουπιδιών την έχουν επεξεργαστεί, πως έχει μπει κόμπακτ βιολογικός για τα στραγγίδια και ότι γίνεται κομποστοποίηση. Ωστόσο, υπάρχει ζήτημα με στραγγίδια που δημιουργούνται από παλιό υπόλειμμα και με τα χιλιάδες δέματα επεξεργασμένων σκουπιδιών, που παραμένουν στο χώρο.

Γ.Σ.