Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 07:53

Εθελοντικός καθαρισμός στη Μηλέα Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την

 

Εθελοντικός καθαρισμός από τον Σύλλογο “Καθαρή Μάνη” σε συνεργασία με κατοίκους και παιδιά του χωριού έγινε την περασμένη Κυριακή στη Μηλέα Δυτικής Μάνης.

Μετά τη συλλογή των απορριμμάτων έγινε μάθημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στα παιδιά της περιοχής, τα οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χαρά στην εκστρατεία καθαρισμού του χωριού τους.

Οπως τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” Σοφία Χριστοφιλοπούλου “οι μικροί πολίτες έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και να ρίχνουν τα οργανικά στα ζώα ή στον κήπο τους για παραγωγή χώματος κομπόστ. Είναι ελπιδοφόρο ότι οι δημότες συμμετέχουν και ευαισθητοποιούνται όταν υπάρχει συνεχής και σωστή ενημέρωση στον χώρο κατοικίας τους σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα και εν γένει θέματα  που αφορούν τη ζωή και το μέλλον του πλανήτη μας. Πρέπει και οι δήμοι να διοργανώνουν ενημερωτικές καμπάνιες και εκπαίδευση των πολιτών γύρω από πολλά θέματα που βελτιώνουν τη ζωή μας, π.χ. διαχείριση απορριμμάτων, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, σεισμών, ημερίδες υγείας, κυκλοφοριακής αγωγής κ.λπ.”.