Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 09:31

Διαμαρτυρίες για την κατάσταση μονοπατιού στη Νέδα

Γράφτηκε από τον
Διαμαρτυρίες για την κατάσταση μονοπατιού στη Νέδα

 

Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου είναι ο καταγόμενος από το Καλό Νερό Αθανάσιος Κατσίρος, για την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες της Νέδας, καθώς κανείς από τους αρμόδιους φορείς, όπως είναι ο δήμος και η Περιφέρεια, δεν κάνουν τίποτα.

Οπως καταγγέλλει ο ίδιος, το μονοπάτι είναι άκρως επικίνδυνο, καθώς τα προστατευτικά ξύλινα κάγκελα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αφαιρεθεί τελείως λόγω φθοράς και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τοποθετήσει άλλα και στην ουσία κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια όσων επισκέπτονται τους απαράμιλλης ομορφιάς καταρράκτες. Υπάρχει άγνοια κινδύνου από τους επισκέπτες,  τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος επισκέπτεται τη Νέδα ανελλιπώς τα 20 τελευταία χρόνια -και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς δίπλα από το μονοπάτι υπάρχει γκρεμός πολλών μέτρων.

Οπως τόνισε, ο ίδιος δεν μπορεί να αδιαφορεί για αυτή την κατάσταση και ήδη χθες επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας ενημερώνοντας τον διοικητή για την κατάσταση που υπάρχει, ενώ σκέφτεται ακόμη και να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μιλώντας στην «Ε» ο κ. Κατσίρος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προχθές επισκέφθηκα για δεύτερη φορά φέτος τους καταρράκτες της Νέδας και διαπίστωσα ότι το μονοπάτι που πάει από το πέτρινο γεφύρι στους καταρράκτες είναι σε πολύ άθλια κατάσταση. Τα ξύλινα κάγκελα έχουν καταστραφεί τελείως, με αποτέλεσμα όταν περνά ο κόσμος, λόγω της στενότητας του μονοπατιού υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στον γκρεμό. Σημειωτέον ότι τώρα την καλοκαιρινή περίοδο τη Νέδα την επισκέπτονται πάρα πολλοί, προχθές το απόγευμα ήταν περίπου 150 άτομα, ήταν μικρά παιδιά και οικογένειες. Είναι άκρως επικίνδυνο αυτό το πράγμα. Από το 1999 πάω κάθε χρόνο, αυτή τη φορά η κατάσταση όπως διαπίστωσα ήταν τραγική. Ο κόσμος που πάει νομίζω έχει άγνοια κινδύνου, δίπλα από το μονοπάτι υπάρχει γκρεμός και τελείως απότομος. Πήγα στο Α.Τ. Τριφυλίας και έχω πρόθεση ή να κάνω διαμαρτυρία, πάντως θα κινηθώ νομικά. Δεν θα πρέπει να πάθουμε πρώτα κάποια ζημιά, όπως έγινε στο Πολυλίμνιο, πρέπει να προλάβουμε το κακό, κατά την άποψή μου από θέμα τύχης δεν έχει γίνει κάτι. Οταν διασταυρώνονται δύο οικογένειες αν παραπατήσει κάποιος έχει φύγει στον γκρεμό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα. Ετσι πριν λίγα χρόνια υπήρχε ένα ξύλινο γεφύρι που ήταν σε άθλια κατάσταση, αναγκάστηκα εγώ πριν δύο χρόνια να υποβάλω μήνυση, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το αντικαταστήσουν. Πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι με την περιοχή, αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι, κάθε χρόνο και χειρότερα. Παρά τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή δεν βλέπω να γίνεται κάτι».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER