Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 07:55

Εκδηλώσεις του συλλόγου "Καθαρή Μάνη"

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις του συλλόγου "Καθαρή Μάνη"

 

Στο 2ο Φεστιβάλ “Ο παλμός της Μάνης”, στον Αγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, συμμετείχε με ποικίλες δράσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Καθαρή Μάνη".

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, και τις δύο μέρες υπήρχε πάγκος με κούπες καφέ πολλαπλών χρήσεων, μπλουζάκια και πάνινες τσάντες με το λογότυπο του συλλόγου, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση-κομποστοποίηση και τις δράσεις της "Καθαρής Μάνης".

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, εθελοντές καθάρισαν το πρωί την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της παραλίας του Πανταζή και του λιμανιού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας “πραγματοποιήθηκε ένα δίωρο εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά σχετικά με την ανακύκλωση από την λογοθεραπεύτρια Μαρία Πετροπούλου Νταναήλοβα και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά υπό την επίβλεψη της Τζοάννα Πάτσιν και της Σοφίας Φιλέα”. Ακολούθησε παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Μυρτώ Φοίφα για τον οικιακό κομποστοποιητή από παλέτες και εξήγηση του τι επιτρέπεται να ρίχνουμε μέσα.

Τέλος, και τις δύο βραδιές προβλήθηκε η ταινία "Plastic Ocean - Πλαστικός Ωκεανός", για τη μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών και κυρίως πλαστικών που πέφτουν στους ωκεανούς, με δραματικές επιπτώσεις.


NEWSLETTER