Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 10:40

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Οι προβλέψεις για την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Οι προβλέψεις για την Καλαμάτα

Όλα δείχνουν πως ο καιρός αλλάζει και το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν το τελευταίο καλοκαιρινό, καθώς από αύριο Τρίτη έρχεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, όπως εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Εντυπωσιακή η πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των ανέμων από την Τρίτη αλλά χωρίς αξιόλογες βροχές τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη» αναφέρει συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου στο facebook.

Σήμερα από το απόγευμα και από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά.

Από την Τετάρτη ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει πάνω από 10 βαθμούς, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, όμως σε όλη τη χώρα η πτώση θα είναι ιδιαίτερα αισθητή καθώς ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν όχι μόνο στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΜΥ, θα κυμανθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 με μποφόρ.

Την Τετάρτη αναμένονται αυξημένες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται πως θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολοτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Από την Παρασκευή αναμένονται βροχές στην κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και εκδήλωση καταιγίδων.

Ο καιρός στην Καλαμάτα μέσα από τον πίνακα του freemeteo:

Φωτογραφία εξωφύλλου - georgiakorm


NEWSLETTER