Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 21:49

"Ανοίγει" το Κτηματολόγιο για Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία

Γράφτηκε από την
"Ανοίγει" το Κτηματολόγιο για Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία

 «Ανοίγει» τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, η προθεσμία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε ακόμα επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Οι έχοντες ακίνητη περιουσία στις νέες περιοχές, καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία της υποβολής δηλώσεων θα κλείσει στις 18 Μαρτίου του 2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18 Ιουνίου του 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική. Προειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι αν δεν τα δηλώσουν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, αυτά θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι Περιφερειακές ενότητες είναι οι εξής: Λασιθίου στην Περιφέρεια Κρήτης, Πιερίας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον, τη Δευτέρα ξεκινάει και η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε προκαποδιστριακούς ΟΤΑ των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Μέσω της ανάρτησης, οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας καλούνται να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER