Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 15:50

Το ΓΕΩΤΕΕ για τον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την
Το ΓΕΩΤΕΕ για τον Ταΰγετο

 

Το ΓΕΩΤΕΕ - παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας “δεσμεύτηκε να υποβάλει συνοπτική έκθεση με την ερμηνεία των κατολισθητικών φαινομένων και τις κατευθύνσεις των μέτρων αποκατάστασης αυτών”.

Αυτό επισημαίνει το παράρτημα του επιμελητηρίου, ενημερώνοντας για την προχθεσινή επίσκεψη και την αυτοψία των μελών του στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Τρίπολης, στον Ταΰγετο (παραμένει κλειστός λόγω σοβαρών καθιζήσεων), μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ τόνισε τη διαθεσιμότητά του, εφόσον χρειαστεί, για την παρακολούθηση των φαινομένων τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την υλοποίηση των μέτρων αποκατάστασης.

Στο κλιμάκιο του ΓΕΩΤΕΕ συμμετείχαν οι γεωλόγοι Μιχάλης Αντωνόπουλος και Γεώργιος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος και ταμίας αντίστοιχα της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος, και οι καθηγητές του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Κουκουβέλας, Νικόλαος Δεπούντης και Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος, μέλη του Επιμελητηρίου.

 


NEWSLETTER