Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 18:43

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στην περιοχή του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Επιδεινώθηκε η κατάσταση στην περιοχή του Ταϋγέτου

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στην περιοχή του Ταϋγέτου και νοτιότερα, σε τμήματα βόρεια της Καλαμάτας, από την έντονη βροχόπτωση τη νύχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, επιβαρύνθηκε το οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές του και, ιδίως, στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας.

Χθες αναφέρθηκε ότι ο δρόμος προς Αλαγονία μέσω Αγροκηπίου παρουσίαζε κατολίσθηση και καθίζηση, χωρίς όμως να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δρόμοι του Ελαιοχωρίου επιβαρύνθηκαν από τις προχθεσινές βροχές και η οδός από Αγία Παρασκευή προς Γιαννιτσάνικα (πρώην σκουπιδότοπος) είχε κλείσει από χώματα που έπεσαν. Στη Νέδουσα, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου, είχε φράξει γεφύρι από κορμούς δέντρων.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, δρομολογήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας παρεμβάσεις μέσω της εγκατεστημένης εργολαβίας ύψους 60.000 ευρώ.
Αναφέρεται, επίσης, ότι μετά τη νέα βροχόπτωση παρουσιάσθηκαν στην Τ.Κ. Αλαγονίας προβλήματα αστάθειας σε κολόνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο μεταξύ, χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη και του ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία στις ορεινές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών και Θουρίας, αλλά και σε πεδινές περιοχές, πέραν εκείνων της περιοχής Αλαγονίας. Για τα θέματα αυτά ο δήμαρχος θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.


NEWSLETTER