Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 10:26

Το Μάρτιο εργασίες για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, λέει η ΤΕΡΝΑ

Γράφτηκε από την
Το Μάρτιο εργασίες για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, λέει η ΤΕΡΝΑ

 

Τον Μάρτιο ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είπε ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Αγραφιώτης, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Ολυμπία.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία:

"Ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για το πιο φθηνό έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, αλλά και το πιο πράσινο και οικονομικό για τον πολίτη.

Ο κ. Αγραφιώτης υπογράμμισε ότι «το έργο έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, δηλαδή καταναλώνει την ενέργεια που παράγει» και περιέγραψε ότι θα υπάρχουν «τρεις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία, στη Μεσσηνία και στη Λακωνία και δύο σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων όπου τα απορρίμματα από Αργολίδα θα έρχονται στην Αρκαδία». 

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας αναφερόμενος στην σύμβαση υλοποίησης και στις υποχρεώσεις της ΤΕΡΝΑ σημείωσε ότι: «Συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου είναι 157 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία 66 εκατομμύρια ευρώ είναι η χρηματοδοτική εμπλοκή του δημοσίου» ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόστος για τους πολίτες θα είναι 69 ευρώ τον τόνο και η εταιρία θα τους επιστρέφει 14,5 ευρώ τον τόνο".


NEWSLETTER