Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 07:39

Ζητούν έγκαιρο καθαρισμό της παραλίας σε Ελαία και Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ζητούν έγκαιρο καθαρισμό της παραλίας σε Ελαία και Καλό Νερό

Τον έγκαιρο καθαρισμό της παραλίας από την Ελαία μέχρι το Καλό Νερό ζητούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι πρόεδροι των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, πριν ξεκινήσει η ωοτοκία της θαλάσσια χελώνας καρέτα καρέτα στην περιοχή.

Οι πρόεδροι επισημαίνουν ότι λόγω των ποταμών Νέδας και Αρκαδικού αλλά και της ανοιχτής θάλασσας του Ιονίου Πελάγους, η παραλία έχει κατακλυστεί από φερτά υλικά και πρέπει να καθαριστεί από ειδικά μηχανήματα καθώς είναι σε περιοχή Natura. Σημειώνουν μάλιστα τον κίνδυνο επιβολής προστίμων αν δεν γίνει έγκαιρα ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου.

Αναλυτικά στο έγγραφο τους προς την ΠΕ Μεσσηνίας και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το οποίο κοινοποιούν στο Δήμο Τριφυλίας, στον τοπικό αντιδήμαρχο και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας οι πρόεδροι Καλού Νερού και Ελαίας, Σπύρος Παπαηλίου και Αρης Σκλάβος αντίστοιχα, αναφέρουν:

"Οπως ήδη γνωρίζετε με προγενέστερα έγγραφα μας (κάθε χρόνο) σας διευκρινίζουμε την μεγάλη ιδιαιτερότητα της περιοχής μας (παράκτια περιοχή από ποταμό Νέδα έως Καλό Νερό μήκους 10 χιλιομέτρων χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura 2000 με κωδική ονομασία GR 2550005 «Θίνες Κυπαρισσίας – Νεοχώρι – Κυπαρισσία») προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών caretta caretta.

Παρακαλούμε την υπηρεσία σας όπως προβεί εγκαίρως στον καθαρισμό της παραλίας μας, με τα ειδικά μηχανικά μέσα που διαθέτει κυρίως μέσα στο μήνα Απρίλιο 2019 έως αρχές Μαΐου, από τα σκουπίδια που έχουν μεταφερθεί από τα δύο ποτάμια της Νέδα και του Αρκαδικού, και του Ιονίου πελάγους λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν φέτος στην περιοχή της Ελαίας έως Καλό Νερό Μεσσηνίας μεταφέροντας (τεράστιους όγκους από κορμούς δένδρων, κλαδιών, μεγάλες ρίζες καλαμιών και άλλων φερτών υλικών).

Ολα αυτά πρέπει να προλάβουν να γίνουν πριν ξεκινήσει η ωοτοκία των caretta caretta η οποία αρχίζει από τις αρχές εκάτοστε Μαίου έως τέλη Αυγούστου, αποφεύγοντας έτσι τις συνέπειες επιβολής προστίμων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού».

 Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER