Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 14:16

Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Συλλόγου "Αρχέλων"

Γράφτηκε από την
Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Συλλόγου "Αρχέλων"

Σε τρεις διαδοχικές περιόδους, αρχές Μαΐου στον Κυπαρισσιακό, τέλος Μαΐου στον Λακωνικό Κόλπο κι αρχές Ιουνίου στην Κορώνη, αρχίζουν τα καλοκαιρινά προγράμματα του Συλλόγου "Αρχέλων" στην Πελοπόννησο, τα οποία και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πέρυσι από φωλιές που προστατεύτηκαν από τους εθελοντές του συλλόγου εκκολάφθηκαν 173.000 χελωνάκια, τα οποία ξεκίνησαν από τις παραλίες της Πελοποννήσου κι έφτασαν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Συμμετοχή στα προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα και των βιοτόπων της μπορούν να δηλώσουν μεμονωμένα άτομα αλλά και ομάδες ή οικογένειες από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “Αρχέλων” προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες, κυρίως νέους, ανθρώπους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν σαν εθελοντές στα προγράμματά του από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο. Η εκπαίδευσή τους γίνεται από ειδικευμένα στελέχη και δίνεται η δυνατότητα οι εθελοντές να αποκτήσουν δεξιότητες και μοναδικές εμπειρίες συνεργασίας, προσφέροντας λίγο από τον χρόνο τους για την προστασία της φύσης. Μάλιστα, αρκετοί φοιτητές διαφόρων σχολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνουν την πρακτική τους στα προγράμματα καταγραφής φωλιών και ενημέρωσης του κοινού.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του στη Ζάκυνθο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο θα βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.archelon.gr. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με on line αίτηση στο σύνδεσμο https://www.archelon.gr/contents/form_gr.php?mid=2&mid2=53&mid3=70


NEWSLETTER