Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 20:52

Παραμένουν τα προβλήματα στον παλιό εθνικό Καλαμάτας – Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Παραμένουν τα προβλήματα στον παλιό εθνικό Καλαμάτας – Σπάρτης

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτας – Σπάρτης στον Ταΰγετο. Και αυτό γιατί σε 3 - 4 σημεία, μετά την Αρτεμισία, έχει γίνει προσωρινή αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που είχαν προκληθεί στο δρόμο από καθιζήσεις και κατολισθήσεις.

Στα σημεία αυτά υπάρχει σήμανση με πινακίδες και οι οδηγοί πρέπει να την τηρούν με σεβασμό και ευλάβεια. Στα συγκεκριμένα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται στο ένα ρεύμα, που έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας και μάλιστα με πλάτος, που ίσα να χωράει ένα αυτοκίνητο. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να δείχνουν υπομονή, για να αποτραπεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Μόλις το επιτρέψει ο καιρός, θα πρέπει οι εργασίες αποκατάστασης να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν, παραδίδοντας τον εθνικό δρόμο τουλάχιστον στο πλάτος που ήταν και με τις εργασίες που θα αποτρέψουν νέες ζημιές στο μέλλον. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη χρηματοδότηση των 3 εκ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER