Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 08:47

Χαμηλά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Χαμηλά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

 

Τα επίπεδα των τιμών των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ανά παράμετρο βρίσκονται πολύ κάτω από τα αυστηρότερα όρια που έχουν θεσπισθεί, και στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ.

Αυτό το θετικό αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος, βγήκε από τις μετρήσεις σε διάφορες παραμέτρους των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Οι τιμές καταγράφηκαν από τον κινητό σταθμό μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, ο οποίος παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε.

Να αναφέρουμε ότι παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο νέο Δημαρχείο.

Από χθες Μεγάλη Τετάρτη το όχημα που κάνει μετρήσεις βρίσκεται στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού. Αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στο συγκεκριμένο σημείο, στη συνέχεια θα γίνουν μετρήσεις και σε άλλα σχολεία.

Σύμφωνα με την  ενημέρωση από το δήμο, πρόβλημα ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης δεν υπάρχει, αλλά η κατάσταση θα αποτυπωθεί με ακρίβεια με αυτό το όχημα τελευταίου τύπου.

Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει και ορισμένα σταθερά σημεία στα οποία διενεργούνται μετρήσεις, αλλά με μηχανήματα που δεν είναι τελευταίου τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι το όχημα διαθέτει έναν συχνοεπιλεκτικό σταθμό μέτρησης του οίκου Narda που μετρά σε διάφορες φασματικές περιοχές στη ζώνη συχνοτήτων 100 kHz – 6GHz, υπολογιστή, UPS και εκτυπωτή, θέσεις χειριστών, ηλιακά πάνελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, μεταξύ άλλων. Σημειώνεται δε ότι όλες τις δαπάνες κίνησης, συντήρησης, ασφάλισης και επισκευής για το όχημα αυτό τις καλύπτει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).


NEWSLETTER