Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 09:09

Σε 6 παραλίες της Μεσσηνίας η “Γαλάζια Σημαία”

Γράφτηκε από την
Σε 6 παραλίες της Μεσσηνίας η “Γαλάζια Σημαία”

Συνολικά 6 παραλίες της Μεσσηνίας απέσπασαν τη διάκριση της “Γαλάζιας Σημαίας” για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Από τις πιο πάνω παραλίες, οι 4 βρίσκονται στον Δήμο Καλαμάτας (Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, Ανατολική Καλαμάτα 2 / Τέρμα Ναυαρίνου, Βέργα - Αλμυρό, Μικρή Μαντίνεια), κι από μία στους Δήμους Μεσσήνης (Μπούκα) και Τριφυλίας (Dunes Beach - Costa Navarino).

Συνολικά 31 παραλίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν αποσπάσει φέτος το καλοκαίρι τη διάκριση της “Γαλάζιας Σημαίας): 10 στη Λακωνία, από 6 στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, 5 στην Αργολίδα και 4 στην Αρκαδία.

Οπως είναι γνωστό, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη “Γαλάζια Σημαία”, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι “εξαιρετική”, καθώς καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και “καλή”, δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.


NEWSLETTER