Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 11:17

Καταστροφές από καταιγίδα σε Ξηρόκαμπο και Στασιό

Γράφτηκε από τον
Καταστροφές από καταιγίδα σε Ξηρόκαμπο και Στασιό

Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η έντονη καταιγίδα που έπληξε χθες τα ξημερώματα τα χωριά Ξηρόκαμπος και Στασιό Κυπαρισσίας.

Ρέματα πλημμύρισαν, γεφύρια έσπασαν, ελαιοπερίβολα καταστράφηκαν, και η σύνδεση μεταξύ των δύο χωριών διακόπηκε. Ολοι μιλούν για ένα εξαιρετικά ακραίο φαινόμενο καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έπεσε τεράστια ποσότητα νερού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα γεφύρι κοντά στον Ξηρόκαμπο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ σε μικρή απόσταση, στα όρια των δύο χωριών ένα ακόμη ρέμα που πλημμύρισε κατέκλυσε το οδόστρωμα με τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών, μεταξύ των οποίων και τεράστιες πέτρες. Επίσης παρακείμενα ελαιοπερίβολα μετατράπηκαν σε κοίτη ποταμού.

Από νωρίς χθες το πρωί στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας προκειμένου να απομακρύνουν τα μπάζα και να αποκατασταθεί η σύνδεση των δύο χωριών. Εκεί βρέθηκε και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γιώργος Γκόνης. Οι πρόεδροι των δύο χωριών Γιώργος Φιτσώρος και Κανάρης Καρούμπαλης σημείωσαν πως η βροχόπτωση ήταν πρωτόγνωρη, αφού δεν ήταν μεγάλη σε διάρκεια αλλά είχε πρωτοφανή ένταση. Πρώτη φορά, είπαν, είδαν τόσα φερτά υλικά να μετακινούνται. Πάντως επισήμαναν την ανάγκη για παρέμβαση με την κατασκευή έργων στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες καταστροφές, κάτι που είχε γίνει και πριν από 5 χρόνια περίπου.

 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER