Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 09:17

Οι έλεγχοι της ΔΕΥΑΚ απαντούν στα στοιχεία του ΠΑΚΟΕ: Πεντακάθαρα τα νερά σε όλες τις παραλίες της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Οι έλεγχοι της ΔΕΥΑΚ απαντούν στα στοιχεία του ΠΑΚΟΕ: Πεντακάθαρα τα νερά σε όλες τις παραλίες της Καλαμάτας

Καθαρά είναι τα νερά κολύμβησης στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας και το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, σύμφωνα με τους ελέγχους της ΔΕΥΑΚ.

Κι αυτοί οι έλεγχοι είναι η επίσημη και ξεκάθαρη απάντηση στο ΠΑΚΟΕ, που... ξαναχτύπησε και φέτος βγάζοντας «ακατάλληλο» το 36% των ακτών της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, από την Μπούκα έως και τη Στούπα.

Αντιδρώντας σ’ αυτό το χτύπημα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τόνισε με ξεκάθαρο  τρόπο στην “Ε”: «Απαντήσεις έχουμε σήμερα, με τους ελέγχους της ΔΕΥΑΚ - και δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Δεν προχωράμε σε συνεργασία μαζί τους (με το ΠΑΚΟΕ), δεν την έχουμε ανάγκη. Εχουμε αξιόπιστες μετρήσεις και από τη ΔΕΥΑΚ και από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Να είναι απολύτως ήσυχος ο κόσμος, δεν παίζουμε με την υγεία του».

Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΚ στις 18 του μήνα, σε 15 σημεία, τα νερά κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια.

Η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί ελέγχους στα θαλάσσια νερά κάθε δεκαπενθήμερο.

Τα σημεία όπου έγιναν και τώρα έλεγχοι, είναι: πίστα καρτ, αγωγός βιολογικού, Κορδίας (ξενοδοχείο Κατσαρού), δέλτα Νέδοντα, ΝΟΚ, Ναυαρίνου (έναντι Alpha Bank), εκκλησία Ανάσταση, Ναυαρίνου και Αύρας, βίλα Καρέλια, Horizon Blu, Εσπέρια, Ελίτ, Φιλοξένια, πάρκο Αλμυρού, Μικρή Μαντίνεια (Τουριστικό).

Από την πλευρά του το ΠΑΚΟΕ αναφέρει ότι «πραγματοποίησε δειγματοληψίες σε 354 σημεία της χώρας και τελικά διαπίστωσε ότι οι 268 παραλίες (67,92%) είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση, ενώ οι υπόλοιπες 86 ακτές (32,08%) είναι ακατάλληλες».

Για Μεσσηνία - Καλαμάτα έβγαλε 25 κατάλληλες και 16 ακατάλληλες παραλίες. Οι «ακατάλληλες» είναι, όπως αναφέρει: Καλαμάτα, Δυτική Παραλία (Κτήμα Γαία). Μεσσήνη, Παραλία Μπούκα (Αγ. Νικόλαος, μέση). Καλαμάτα, Δυτική Παραλία ΙΙ. Καλαμάτα, Δυτική Παραλία ΙΙΙ. Καλαμάτα, Δυτική Παραλία ΙV («Το νέο λιμανάκι»). Καλαμάτα Δυτική παραλία V (δίπλα από μαρίνα, οδός Νικολάου Πλαστήρα). Καλαμάτα, παραλία πόλης (Ναυαρίνου, Alpha Bank). Καλαμάτα, παραλία πόλης (Cafe «Μπουλουλής»). Καλαμάτα, Ανατολική Παραλία (Cafe Daluz). Καλαμάτα Βέργα. Καλαμάτα (Hotel «Αλμύρα»). Στούπα, Καλογριά αρχή. Καρδαμύλη («Γιαλός»).

Γ.Σ.


NEWSLETTER