Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 10:13

Περιορισμός κίνησης σε δασικές εκτάσεις της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Περιορισμός κίνησης σε δασικές εκτάσεις της Μεσσηνίας

 

Απαγόρευση ή περιορισμένη χρονικά πρόσβαση στα δάση της Μεσσηνίας -και της υπόλοιπης χώρας βεβαίως- θα ισχύσει και φέτος στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου.

Η σχετική απόφαση συνυπογράφεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οσον αφορά τη Μεσσηνία, ειδικότερα, η απόφαση επισημαίνει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παρουσία πολιτών στις δασικές περιοχές των ορεινών όγκων του νομού από 1 Ιουλίου έως και 31 Οκτωβρίου, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αλλά “και καθ᾽ όλη τη διάρκεια του 24ώρου όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς (επίπεδο 4 δ. 5 του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας)”.

Από την πιο πάνω απαγόρευση, διευκρινίζεται στην ίδια απόφαση, “εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόµοι, καθώς επίσης εξαιρούνται κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών και οι εργαζόµενοι στην υλοτομία στο δάσος του Ταΰγετου”.

Εξ άλλου, γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της εν λόγω απόφασης, για το πιο πάνω χρονικό διάστημα υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου από τα αρμόδια όργανα (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός, Δασαρχείο) των πολιτών που κινούνται στις επιτηρούμενες δασικές περιοχές.


NEWSLETTER