Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 11:26

Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται (ακόμα) η Μεσσηνία στην παράταση για το Κτηματολόγιο

Γράφτηκε από την
Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται (ακόμα) η Μεσσηνία στην παράταση για το Κτηματολόγιο

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί με την ενδεχόμενη παράταση των προθεσμιών για την κτηματογράφηση στη Μεσσηνία.

Κι αυτό γιατί, αν και με την υπουργική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά (ΦΕΚ 2708/Β/2019) "ορίζεται παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έως και την 30η Σεπτεμβρίου για τις περιοχές της Χώρας που η σχετική προθεσμία λήγει εντός Ιουλίου", ισχύει τελικά κάτι διαφορετικό.

Αρχικά σχηματίστηκε η εντύπωση, ότι αυτό αφορά και την Μεσσηνία, καθώς ως γνωστόν, η σχετική προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου. 

Στην εν λόγω απόφαση όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η Μεσσηνία, καθώς σύμφωνα με μεταγενέστερη ενημέρωση από υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, μία ακόμα ενδεχόμενη παράταση αποτελεί αρμοδιότητα της "Κτηματολόγιο Α.Ε." και αν χρειαστεί εκ νέου παράταση, τότε την αρμοδιότητα αυτή την έχει το αρμόδιο υπουργείο.

 

Τι ισχύει τώρα

Με βάση τα παραπάνω, και με δεδομένο ότι η Μεσσηνία δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές, όπου δόθηκε παράταση έως την 30η Σεπτεμβρίου, οι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης ιδιοκτήτες, θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιουλίου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες.

Θεωρείται αρκετά πιθανό τις επόμενες ημέρες και ενόψει  της λήξης της προθεσμίας να δοθεί νέα παράταση από την "Κτηματολόγιο Α.Ε.", αλλά έως τότε η καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Ιουλίου.

Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή παράταση της διαδικασίας στη Μεσσηνία έως 28 Αυγούστου, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί τα επόμενα 24ωρα.


NEWSLETTER