Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 08:29

Σήκωσαν “Γαλάζια Σημαία” στην παραλία Μπούκας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Για ένα ακόμα καλοκαίρι εξακολουθεί να κυματίζει η “Γαλάζια Σημαία” στην παραλία της Μπούκας, στη Μεσσήνη, την οποία αξιολόγησε θετικά η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Η διάκριση αυτή απονέμεται στην Μπούκα ανελλιπώς από το 1996, καθώς η παραλία πληροί όλα τα κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, ποιότητα νερών κολύμβησης, περιβαλλοντική διαχείριση, ασφάλεια, ναυαγοσωστικά μέσα, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Η έπαρση της σημαίας έγινε χθες το πρωί από τους αντιδημάρχους Κώστα Γεωργακόπουλο και Νίκο Ξενογιάννη, οι οποίοι στις δηλώσεις τους ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν προκειμένου η πιο γνωστή παραλία του Δήμου Μεσσήνης να αποσπάσει και φέτος την τιμητική διάκριση. Παράλληλα, τόνισαν ότι συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της παραλίας, ενώ εξήγγειλαν ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν εργασίες αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στην περιοχή, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην παραλία της Μπούκας λειτουργεί οργανωμένος ναυαγοσωστικός σταθμός σε καθημερινή βάση μέχρι και τις 5.30 το απόγευμα. Ειδικά στο θέμα των ναυαγοσωστών, ο Κ. Γεωργακόπουλος επισήμανε ότι φέτος -για πρώτη φορά- ο δήμος συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρεία παροχής των σχετικών υπηρεσιών, καθώς είχαν προηγηθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί. Ο ίδιος παρατήρησε ότι θα ήταν ευχής έργο να καλυφθούν με ναυαγοσωστικούς σταθμούς και άλλες παραλίες στα συνολικά 17 χιλιόμετρα ακτογραμμής του Δήμου Μεσσήνης, ωστόσο υπογράμμισε ότι το κόστος για κάτι τέτοιο είναι σημαντικά μεγάλο, ιδιαίτερα για δήμους που έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Β.Γ.Μ.