Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 09:21

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται στη Μεσσηνία σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ανάλογη κατηγορία κινδύνου ισχύει και για τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) έχουν τεθεί οι περιοχές της Ανατολικής Λακωνίας, μεγάλες περιοχές της Αρκαδίας και της Κορινθίας, καθώς και το σύνολο της Αργολίδας.

Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υφίσταται, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών - σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

Ιδιαίτερα υψηλές θα είναι η θερμοκρασία το τρέχον Σαββατοκύριακο, καθώς στη Δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς, και στην Ανατολική τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για τους πιο πάνω λόγους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες, “να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς, να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter” - ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


NEWSLETTER