Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 07:38

Εθελοντές μάζεψαν σκουπίδια από την παραλία της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Εθελοντές μάζεψαν σκουπίδια από την παραλία της Μεσσήνης

 

Πάνω από 10 κιλά σκουπίδια μάζεψαν από την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Μπούκα πολίτες της Μεσσήνης που συμμετείχαν σε εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού της περιοχής, την περασμένη Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Στη σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο εκλεγμένος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Γιάννης Λάσκαρης προστίθεται, μεταξύ άλλων, ότι “παρατηρήθηκαν αρκετές ελλείψεις   κυρίως σε κάδους απορριμμάτων”, καθώς και ότι “ένας εκ των ελαχίστων που υπάρχει είναι τρύπιος και άχρηστος”, ενώ τονίζεται ότι “επιβάλλεται επιμελής καθαρισμός από μηχάνημα ειδικό στον καθαρισμό των ακτών που δεν θα αφήνει στην επιφάνεια περισσότερα σκουπίδια”. Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται ότι “η εικόνα που παρουσιάζει η ακτογραμμή είναι εικόνα εγκατάλειψης και επιβάλλεται η δρομολόγηση βελτιστοποίησης του οδικού άξονα που διατρέχει και ενώνει την Μπούκα με τον Αγιο Νικόλαο, καθώς έχει περιέλθει στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να βρεθεί”.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι “η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει μετατραπεί σε ζώνη ωοτοκίας χελώνας καρέτα-καρέτα και βρίσκονται διάσπαρτες σε αυτήν δεκάδες φωλιές. Αυτό επιτάσσει έναν πολύ προσεκτικό καθαρισμό αλλά και ιδιαίτερη φροντίδα από όλους μας σε αυτό το τόσο ευάλωτο είδος”.


NEWSLETTER