Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 17:49

Εκδήλωση για το περιβάλλον από την ομάδα “Fridays For Future Kalamata”

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για το περιβάλλον από την ομάδα “Fridays For Future Kalamata”

Σε εγρήγορση για το περιβάλλον και διαρκή επαγρύπνηση καλεί η ομάδα – δράση “Fridays For Future Kalamata” με συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Οπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα στους κατοίκους της πόλης, την ημέρα αυτή θα γίνουν πορείες για το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: “Μέρα με την μέρα, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενσαρκώνονται σε μορφές πολύ πιο τρομακτικές από ότι περιμέναμε. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να επηρεάσουν την ζωή μας, την υγεία μας, το μέλλον μας. Θυμάσαι αυτές τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας με την καταστροφή του κόσμου; Η επιστημονική φαντασία, σε μια μορφή προσαρμοσμένη στην καθημερινή, με το προσωπείο της κλιματικής αλλαγής, στέκεται μπροστά σου και σε κοιτά κατάματα, πιο αληθινή και επίκαιρη από ποτέ. Ντρέπεσαι ακόμα να βγεις έξω και να φωνάξεις, να διαμαρτυρηθείς, να παρακαλέσεις, να προσπαθήσεις για μια αλλαγή; Για να αλλάξεις αυτό τον κόσμο, πρέπει να βγεις από το comfort zone σου. Και σύντομα. Πριν αλλάξει ο κόσμος όπως τον γνωρίζεις, πριν λιώσουν όλοι οι πάγοι, πριν καεί κάθε δάσος, πριν πεθάνει κάθε ζωντανό είδος, πριν απομείνουν μόνο μια χούφτα άνθρωποι να κλαίνε και να αναρωτιούνται τι έκαναν λάθος και 'είναι κρίμα, τα είχαμε όλα'. Το μέλλον, αυτό, δεν θα αποτραπεί αν πιστεύουμε πως έχουμε χρόνο, πως έχουμε μέλλον. Αν πιστεύουμε πως δεν αξίζει να βγούμε στους δρόμους της πόλης μας και να υπερασπιστούμε κάτι που έχουμε δεδομένο αλλά πλέον απειλείται. Αν ντρεπόμαστε να δείξουμε στους άλλους πως πιστεύουμε στην αλλαγή. Αν εφησυχαστούμε, αν εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην επόμενη γενιά, αν φορτώσουμε τις ευθύνες στην προηγούμενη, αν συμβιβαστούμε, σίγουρα θα κοιμόμαστε πιο ήσυχοι τα βράδια. Μα δεν πρέπει. Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω, αλλά ο πλανήτης κλαίει και λιώνουν οι πάγοι, ουρλιάζει και γίνονται σεισμοί, οι φωτιές στον Αμαζόνιο και παντού ήταν απελπισμένα σήματα καπνού για βοήθεια και μεις κλείνουμε επιδεικτικά τα μάτια και τα αυτιά μας. Παρόλο που έχουμε δει, δεν βλέπουμε. Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω, αλλά πρέπει. Ελα στον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή”.


NEWSLETTER